Национална седмица на четенето

Национална седмица на четенето


На 22 октомври 2018г. Второ основно училище "Васил Левски" отбеляза началото на Националната седмица на четенето с драматизация на четвъртокласниците пред малките им приятели от Подготвителна Група Костинброд и първи клас на тема “Мързеливата снаха”. Първолаците им “благодарят” с “ Песен за доброто”.

 

на 23 октомври 2018 г. ни гостуваха  Ирена Георгиева и Румяна Величкова – родители на второкласници. Те прочетоха пред малките ученици своите любими художествени произведения и беседваха с тях относно ползите от четенето.

 

на 24 октомври 2018г. Давид – бивш ученик на Второ Оу Васил Левски гостува на малките ученици в Националната седмица на четенето. Той представи любимата си авторка Джоан Роулинг, написала романите за Хари Потър. Изненада ни и с интересни фокуси, свързани с телепатия.

 

На 24 октомври 2018 г. се проведе оспорвано състезание по правопис между отборите на 5,6 и 7 клас. Седмокласниците са победители! Поздравления за достойното участие на всички отбори!

 

В Националната седмица на четенето ни гостува  и Камелия Георгиева – библиотекар и секретар на Читалище "Заря", за да разкаже на учениците как функционира библиотеката и да им разкаже увлекателно историята на книгата – от зората на книгопечатането до наши дни.

 

В последния ден от Национална седмица на четенето е Прогимназиален етап гостува госпожа Бистра Боянова. Пред ученици от 5 и 6 клас тя прочете две басни на Жан дьо Лафонтен “Петлето, котаракът и мишлето” и “Двете козлета”. PR-т на община Костинброд избра тези две басни, с цел децата да успеят да извадят поуките от тях, а именно “Не трябва да се доверяваш на външния вид!” и “Гневът е лош съветник!”.